Biografie Q’n

Q’n is een verbastering van Koen. Maar meer nog een alter ego, een pseudoniem, maar bovenal een artiest. De Veghelse Koen Hendriks, zoals Q’n voluit heet als hij niet op een podium staat, is schrijver, rapper en producer en begon met schrijven uit pure noodzaak. Al op jonge leeftijd zat Q’n in de knoop met zichzelf en had hij een tumultueuze tijd thuis. Hij worstelde met depressies die anno nu nog doorklinken in zijn muziek. Hij typeert het zelf dan ook als ‘Southside Sadboii-shit’. “De enige manier waarop ik dingen een plaats voor mezelf kan geven, is door het van me af te schrijven”, zegt hij daarover. Dat resulteert in een intense luisterervaring. Na twee Nederlandstalige grime-EP’s met producer Owzy te hebben uitgebracht, werden zijn teksten weer wat persoonlijker. Hij besloot ze op te nemen op zijn eigen beats, want hij wist zelf het beste welk gevoel er in de productie moest liggen. Het resultaat is ‘SINUS’, een plaat waarop hij donkere gedachtes en persoonlijke gebeurtenissen verwerkt op wavy beats. Grimmige tonen, onverwachte beatwisselingen en duistere synthesizers onder zijn kenmerkend hese en Brabantse tongval zijn daarbij eerder regel dan uitzondering.

Q’n is nooit bang om zich bloot te geven, de teksten zijn ongefilterd en ongecensureerd. Hij zingt over zijn gebrek aan zelfliefde, maar ook over de strubbelingen die hij meemaakt in relaties met anderen. Hij is eerlijk, persoonlijk en onzeker en is niet bang om die gevoelens te delen op het podium. Daardoor ontstaat er een pure live-show, waarmee hij raakt. Q’n was al te zien op podia van Poppodium 013, PAARD, De Helling en Nieuwe Nor. Ook deed hij twee showcases tijdens Eurosonic / Noorderslag. Zijn nieuwe show wordt intenser. “Eigenlijk ben ik alleen energieke shows gewend, met wilde grime. Maar ook bij de aankomende optredens ga ik de boel kantelen. Het is nog steeds dezelfde Q’n, maar nu met mijn eigen, nieuwe sound.”

Q’n is getekend bij 162 Records, het label van Ares. “162 is voor mij de perfecte plaats om te groeien als persoon én als artiest. Vanaf het eerste moment voel ik de juiste energie bij dit label. Ares is mijn mentor en adviseur, en onze visies linken heel erg met elkaar. Hetzelfde geldt voor Skiba en de rest van het team. Eindelijk heb ik een plek waar ik me thuisvoel, met jongens die net als ik een zachte G en een visie hebben. Alles valt nu op zijn plaats en daardoor voel ik me blessed.” En hoewel hij koos voor een artiestennaam, staan Koen en Q’n niet heel ver uitelkaar. “Koen maakt alles mee en gaat weleens slecht vanwege wat dan ook. Q’n weet dat om te vormen naar iets waardoor ik het kan verwerken. Uiteindelijk zijn het beide gewoon onzekere jongens die zich graag mooi kleden, emotionele muziek maken en voelen wat ze voelen.”

Latest news

Go to our Linktree